A beszállítók egységesítése potenciálisan 10%-os költségmegtakarítást jelenthet a Brammer ügyfelei számára

költségmegtakarítástTekintettel arra, hogy a gyártók egyre jobban a költségek ellenőrzését próbálják megvalósítani Európa kihívásokkal tele gazdaságában, így nem meglepő, hogy a beszállítók egységesítése - azaz a beszállítók számának csökkentése - egyre népszerűbbé vált.

A beszállítók egységesítésének bajnokaként, a Brammer - karbantartási, javítási és felújítási termékek és szolgáltatások vezető szolgáltatója Európában - több éves tapasztalattal és képességekkel rendelkezik ezen a téren. Már eddig is több ezer Brammer ügyfél élvezhette a fokozott vásárlóerő előnyeit, kiegészítve a forgótőke és a beszerzési költségek csökkentésével, a termelési hatékonyság valós javítása mellett.

A karbantartási, javítási és felújítási termékek és szolgáltatások piaca egy kulcsfontosságú terület, ahol a beszállítók egységesítése hatalmas előnyöket hozhat. Az MRO termékek alacsony ára, valamint a sok különböző márka és forgalmazó miatt a gyártók többet fizethetnek, mint ha egységesítenék a forgalmazó beszállítókat és a márkákat. A beszerzések egységesítése révén, ha kevesebb a forgalmazó és a beszerzések adott előnyben részesített MRO termékekre, szerszámokra és személyes védőfelszerelésekre összpontosulnak, javítható a vásárlóerő. Az értékes megtakarításoknak tovagyűrűző hatása van, jelentősen csökkentve a vállalat megrendelési, feldolgozási és kezelési folyamataihoz szükséges erőforrásigényt.

Egy, a The Hackett Group (egy globális, stratégiai tanácsadást és pénzügyi stratégiákat szolgáltató vállalat) által közzétett, a beszállítók egységesítésének előnyeire vonatkozó jelentés is kihangsúlyozza az említett pontokat, kiemelve, hogy a beszállítók egységesítése "bizonyított stratégiának számít a vásárlóerő összevonása és a beszerzési költségek csökkentése terén".

A Brammer szakértelme a beszállítók és egyben a különböző márkák egységesítése terén valós és bizonyítható költségmegtakarításokat tesz lehetővé, mindezt az általános költségek csökkentése és a vásárlóerő növelése mellett. Az említett előnyök azonban csak akkor valósíthatók meg, ha a gyártók világszinten elismert, tapasztalattal rendelkező forgalmazókkal működnek együtt és megfelelően kihasználják a vásárlóerejüket. Olyan forgalmazókkal, amelyek széles termékválasztékkal és erős műszaki képességekkel rendelkeznek, képesek azonosítani a helyettesíthető vagy átalakítható termékeket és fenntartani a készletek csökkentését a gyártás hatékonyságának csökkenése nélkül. Európában minden megvásárolt tíz csapágyból egy a Brammertől származik, így nagymértékben kihasználhatók az egységesített beszerzés előnyei.

A Brammer naponta, sőt percenként bizonyítja a márka és a beszállítók egységesítésének előnyeit ügyfelei számára, kis- és nagyipari szinten egyaránt. Egy, a nagyteljesítményű csomagolás területén működő ügyfelünk több forgalmazótól származó olaj- és kenőzsír-készlettel rendelkezett. Miután a vállalat a Brammert választotta az MRO termékek, szerszámok, általános karbantartási termékek és személyi védőfelszerelések beszállítójának Európában, egy márkaegyesítési programot vezettek be, azzal a céllal, hogy az összes kenőolajat és kenőzsírt egyetlen piacvezető gyártótól szerezzék be. A program évi 7000 eurós megtakarítást eredményezett az ügyfélnek, a végső fizetett ár 10%-os csökkenése mellett.

A The Hackett Group azt is kiemelte, hogy a "beszerzési költségek csökkenése" és a "beszerzési, illetve forgalmazó-kezelési költségek csökkenése" mellett, a beszállítók egységesítése "a nem-megfelelőség csökkenését" is elősegítheti. Az MRO termékek és szolgáltatások viszonylatában ez azt jelenti, hogy az ügyfél számára biztosítva van a leszerződött termékek leszállított ára a teljes vállalat szintjén, minden országban, ahol tevékenységet folytat. A Hackett óvatos becslése szerint, csupán ez a tény megközelítőleg 10%-os megtakarításokhoz vezethet.

Név, munkakör, így nyilatkozott: "Mi, a Brammernél már sok éve felismertük és biztosítjuk ügyfeleink számára a beszállítók egységesítésének erejét és számos előnyét. És amint egyre több vállalat felismeri a beszállítói alap csökkentésének, illetve a vásárlóerő egységesítésének igazi előnyeit, örömmel jelenthetjük ki, hogy hozzánk, Európa vezető forgalmazójához fordulnak segítségért, az annyira fontos megtakarítások megvalósításához."

Forrás: http://butlerbusinessproducts.com/Hackett_Group_Supplier_Consolidation_Research_Article_1.pdf