Egészség- és biztonságvédelem

Health & Safety

A biztonság a legmagasabb prioritást élvezi, ennek megfelelően erős rendszerekkel és egyértelmű politikával rendelkezünk, hogy az egészség- és biztonságvédelmi szempontoknak megfeleljünk. Természetesen a biztonságos munkakörnyezet megteremtése és fenntartása munkavállalóink, ügyfeleink és látogatóink számára egy soha nem szűnő feladat.  A folyamatos fejlődés érdekében tett kezdeményezéseink a következők:

Munkavállalóink rendszeres képzése - a legjobb gyakorlatokra való törekvés, mindenkit naprakész információkkal ellátni a vonatkozó jogszabályi előírásokról.

Hivatalos jelentési és felülvizsgálati folyamat - a megfelelőséget minden országban szigorúan ellenőrzik, negyedévente jelentést készítenek annak érdekében, hogy az illetékes bizottság tisztában legyen az esetlegesen bekövetkező sérülések okaival, és a csoporton belül megfigyelhető trendekkel – különös tekintettel a RIDDOR (Reporting of Injuries, Diseases and Dangerous Occurrences Regulations – a balesetek, betegségek és veszélyes esetek jelentéséről szóló szabályzat) körébe tartozó esetekre.

Járműmozgatási gyakorlatok – a jármű- és embermozgások elválasztásával jelentősen javítottuk a szállítás folyamatát, miközben sikerült leszorítanunk a balesetek számát az Országos Elosztó Központokban és a fióktelepeken.

Járművezetők online értékelése – az olyan közúti balesetek csökkentésének az érdekében vezettük be, amelyben vállalati járműveket vezető munkavállalóink voltak érintettek.

A balesetekről készített jelentések elkészítésének fejlesztése – sikeresebb baleset-megelőzéshez vezet.

Rendszeres egészség- és biztonságvédelmi auditok - valamennyi helyszínen, további intézkedésekkel és szabályozásokkal, ahol szükséges.

Elnyertük az Egyesült Királyság OHSAS18001:1999 minősítését, valamint a ‘Safecontractor’ (Biztonságos Partner) státuszt a sebességváltó szerkezetek ügyfeleknél történő üzembeállítása, javítása és karbantartása területén.  Ezen kívül rendelkezünk a British Fluid Power Distributors Association (brit hidraulikai-pneumatikai egyesülés) ’Approved House Assemblies’ (engedélyezett háztartási szerelvények) tanúsítványával is.