Energiatakarékosság

Energy savings

Az emelkedő költségek és a környezetvédelmi aggályok és problémák miatt a vállalkozások számára az energiaköltségek rendkívüli fontossággal bírnak. A Brammer a közelmúltban készített felméréséből arra következtetünk, hogy a gyártók Európa szerte potenciálisan még további 10 milliárd Eurót takaríthatnának meg energiatakarékossági intézkedésekkel. (Az óvatos becslések szerint több 13 milliárd Euró értékű energiát pazarolnak el Európa szerte a gyártási folyamatok során.) Mi több, a vállalatok tisztában is vannak ezzel, hiszen 94%-uk úgy gondolja, hogy többet tehetne a takarékosság érdekében. Érdekes módon, míg a gyártók egyre inkább a költségek lefaragására és a gyártási folyamatok egyszerűsítésére irányuló megoldásokat kutatják, csak kevesen keresik a választ az ipari termékekben. Pedig ez az a terület, ahol a legnagyobb megtakarítást lehet elérni! A szabályozható hajtások, a villanymotorok és a hajtószíjak mind jelentős módon képesek hozzájárulni gyártósorának hatékonyságának – és nem utolsósorban, környezetvédelmi besorolásának – növeléséhez. Vegye figyelembe a következő tényeket:

  • A motorok és hajtóművek az iparban felhasznált energia 66%-át teszik ki
  • Egy naponta 11 órán keresztül működő motor (ez évente 4000 óra) jellemzően tízszer annyi értékű villamos energiát fogyaszt, mint az állóeszköz-beruházási költsége
  • A megfelelő típusú hajtással az energiaköltségek 50%-át meg lehet takarítani évről évre.

A Brammer eltökélten támogatja, és arra ösztönzi az ipari felhasználókat, hogy egy sokkal hatékonyabb és fenntartható környezet felé haladjon a fejlődése. Az egyre magasabbra kúszó energiaköltségek és azok környezetünkre gyakorolt hatása miatt, egyre nagyobb nyomás nehezedik a vállalkozásokra, hogy hatékonyságukat növeljék, miközben költségeiket és széndioxid-kibocsátásukat csökkenteniük kell. A Brammer képes rá, hogy segítsen ebben.

Felismertük, hogy sok vállalkozást – főleg a gyártással foglalkozó vállalatokat – érinti a rendkívül szigorú  emisszióra vonatkozó csökkentési elvárás. Energiahatékonyságuk javítása révén, büszkén segítünk ügyfeleinknek abban, hogy szén-dioxid-kibocsátásukat csökkentsék, és ezáltal megfeleljenek a vonatkozó előírásoknak.  A Brammer sikertörténetében az ipar valamennyi szektorának sok gyártója szerepel, akik esetében tekintélyes mennyiségű energiatakarékosságot valósított meg.

Ahhoz, hogy segíthessünk az energiamegtakarítások realizálásban, először alaposan megvizsgáljuk jelenlegi termelési folyamatait, majd szolgáltatásaink teljes választékát bevetve ajánlásokat teszünk, és leszorítjuk a költségeket.