Környezetvédelem

Environmental

Törődünk környezetünkkel, mindent megteszünk, hogy a környezetre gyakorolt hatásunkat csökkentsük, és hogy jó környezetvédelmi gyakorlattal mutassunk példát.

Megközelítésünk a következő szempontokat foglalja magába:

Törekszünk a szénlábnyomunk csökkentésére - a felelősségteljes gyártásban fontos szerepet játszik, hogy termelési tevékenységeinkben törekszünk a hatékonyságra és az energiatakarékosságra. Munkánkra vonatkozóan, mindig olyan józan alapelveket alkalmazunk, amelyek számolnak döntéseink és beruházásaink potenciális környezeti hatásával. Nemzeti és nemzetközi szinten is mindig megfelelünk az érvényben lévő törvényi előírásoknak, és számos olyan munkahelyi kezdeményezésben aktív szerepet vállalunk, amelyek a szénlábnyom csökkentését tűzik ki célul.

Javítjuk az energiahatékonyságot –  ide tartozik az energiatakarékos világítás széleskörű használata (ezt például mindenhol alkalmazzuk a Országos Elosztó Központban), továbbá szigorúan ellenőrizzük, hogy berendezéseinket készenléti állapotba kapcsoljuk, amikor csak lehetséges.

Elosztóhálózatunkat a lehető legteljesebb mértékben hatékonnyá, biztonságossá, és környezetvédelmi szempontból felelősségteljessé kívánjuk tenni – elkötelezettek vagyunk az üzemanyag mennyiségének csökkentése mellett, ezért ahol csak lehet éjszakai szállítást szervezünk, és együttműködünk a beszállítóinkkal, annak érdekében, hogy kölcsönösen, fejlődést érjünk el ezen a területen. Ösztönözzük az alacsony emissziós értékekkel rendelkező járművek használatát, és aktívan támogatjuk munkavállalóink körében a kerékpárral vagy tömegközlekedési eszközökkel történő munkába járást, illetve, hogy többen használjanak egy járművet, amikor csak lehetséges.

A csomagolás minimalizálására, és a hulladéklerakók mellőzésére törekszünk - az Egyesült Királyságban 60,4%-kal csökkentettük el a hulladéklerakókba szállított szemét mennyiségét 2007 óta, továbbá 28,6%-kal növeltük az újrahasznosításra küldött kartonpapír mennyiségét, és 261%-kal az újrahasznosításra küldött papír mennyiségét. A hulladék mennyiségének csökkentése érdekében, a belföldi szállítások esetében újra felhasználjuk a dobozokat, és az újból felhasználható raklapokat részesítjük előnyben az eldobhatókkal szemben. Sokkal inkább környezetbarát csomagolást vezettünk be. Mindezen eredményeket elérve, nem csoda, hogy környezetvédelmi elkötelezettségünk elismeréseképpen megkaptuk az ISO14001 minősítést.