Fehér könyv letöltése

A termeléshez elengedhetetlen fontosságú alkatrészek beszerzése és a kapcsolódó gazdálkodási folyamat minden termeléssel foglalkozó üzletág számára rendkívüli fontossággal bír. E gazdálkodás sikeres megvalósítása jó alkalmat biztosíthat arra, hogy az adott vállalat csökkentse a költségeket, erősítse a folyamatokat, majd végül a legjobb gyakorlatot valósítsa meg. Jelen dokumentum abba enged betekintést, hogy a beszerzéssel foglalkozó szakemberek, valamint a termeléssel és karbantartással foglalkozó kollégáik együttműködésen alapuló megközelítése, hogyan képes komoly előnyöket kovácsolni mind az üzemeltetési hatékonyság mind a jövedelmezőség tekintetében.

Vezetői összefoglaló

A legtöbb szervezet számára gyártási és termelési berendezéseinek napi karbantartása, javítása és felújítása (azaz MRO tevékenysége) gyakran bonyolult, erőforrás- és időigényes tevékenység. Mindeközben kritikus fontosságú, hogy fenntartsák a termelés folytonosságát és a minimumra szorítsák a költséges állásidőt.

A karbantartáshoz, javításhoz és felújításhoz használt termékek hatékony beszerzése fontos megtakarítások forrása lehet azáltal, hogy az igények csökkennek, a leltárkészlet is kisebb lesz, továbbá a termelés és a karbantartás folyamata is fejlődik. Ugyanakkor fel kell ismerni, hogy a beszerzéssel foglalkozók ezt egyedül nem érhetik el: fontos, hogy a műszaki szakemberek és az üzemeltetéssel foglalkozó kollégáik támogassák őket ebben, hiszen valamennyi érintett, a beszerzésben valamint a karbantartási alkatrészek gazdálkodásában résztvevők közös erőfeszítésére, és aktív közreműködésére van szükség.

Cím