Tájékoztató a Japánból érkező termékbeszerzésekkel kapcsolatban

Kiemelt Üzleti Partnereinknek,

A tragikus eseményekkel kapcsolatban szeretnénk legmélyebb őszinte együttérzésünket kifejezni a japán népnek.

Szeretnénk Önöket tájékoztatni a termékbeszerzésre gyakorolt negatív következmények elkerülésére tett intézkedéseinkről, valamint az aktuális helyzetről. Biztosítani szeretnénk Önöket, hogy megtettünk mindent a beszállítói lánc rendelkezésre állásának biztosítására és a szállított termékek biztonságának garantálására.

Általános helyzet

Az összes japán beszállítónk pillanatnyilag tovább működik. A Japán északi részén található gyárak működését befolyásolja az energiakorlátozás, így naponta hozzávetőleg 3-4 órával kevesebbet dolgoznak.
A déli részen található gyárakat az áramkorlátozás nem érinti, habár helyzetük a Fukushimai atomerőmű jól ismert problémái miatt bizonytalan. 
Az összes japán beszállítónk rendelkezik Európai, Amerikai és Kínai gyártási telephelyekkel is, ezért a szállítmányok késésének esélye kicsi.

Általános biztonság

A Brammer összes japán beszállítójának előírja, hogy az esetleges szennyeződések kiszűrésére az Európába szállított termékeken kötelezően biztonsági ellenőrzést végezzenek. Ezen kívül az összes Európai kikötői hatóság ellenőrzést végez az erről a területről érkező hajókon. 
A 12 országos elosztóközpontunk és több mint 300 Európai fiók telephelyünk közül egyiket nem érte káros sugárzás, és továbbra is biztosítjuk a legmagasabb szintű biztonságot.

Részletes információk a kiemelt Japán beszállítóinkról

NSK: A területen érvényes áramkorlátozások miatt egyes Észak-Japánban található gyáraik csökkentett kapacitással működnek. Az NSK egyik telephelye 70km-.re található a Fukushimai atomerőműtől, de folytatja a gyártást szinte teljes kapacitással. 
Alacsony kockázat – szállítási késés nem valószínű.

THK: Két fő telephelyük van Japánban, Yamaguchi délen és Yamagata északon. Az északi gyár termelése az energiakorlátozás miatt csökkent, de ugyanazon termékeket elő tudják állítani az Európai és Kínai gyárakban is. 
Alacsony kockázat – szállítási késés nem valószínű.

SMC: A 18 meglévő telephelyükből kettő enyhébben károsodott, de az SMC más japán gyáraiból, vagy a meglévő készletből pótolni tudja a kiesést. Ugyanazon termékeket előállítják Európai és Kínai gyáraikban is. 
Alacsony kockázat – szállítási késés nem valószínű.

Tsubaki: A Tsubaki szerint mind a négy fő gyár teljes kapacitással működik. 
Alacsony kockázat – szállítási késés nem valószínű.

Az Európai Brammer termékellátás biztosítására tett intézkedések

A beszállítási késések esélye alacsony mivel a japán gyártóink ugyanazon termékeket más országokban található gyáraikban is előállítják. Ennek ellenére megnöveljük a biztonsági készlet mennyiségét a meglévő rendelések megsürgetésével és/vagy a készlet növelését célzó újabb rendelésekkel.

Partnereink arról is biztosítottak, hogy támogatnak a beszerzési láncban előforduló esetleges negatív hatások csökkentésében.

A számos különböző beszállítóval való együttműködésünknek köszönhetően a helyzet romlása esetén biztosítjuk ügyfeleinknek a beszállítóváltás lehetőségét.

Szeretnénk Önöket biztosítani, hogy folyamatosan követjük japán beszállítóink helyzetének alakulását és biztosítjuk az általános biztonsági követelmények, szállítási határidők és minőségi előírások legmagasabb szintű betartását.

Brammer plc

Ian R Fraser 
CEO